SD – Intelligens nivån hos en femåring

24 11 2011

Det är skrattretande när SD försöker bli något mer än ett enfrågeparti.

Imorgon skall de hålla sina landsdagar där de skall diskutera och och ta fram ett nytt partiprogram. Det intressanta är att de nu skall bli ett ”socialkonservativt” parti. alltså skall man inte längre vara ett nationalistiskt parti. Det låter ju egentligen som en dröm för alla människor, SD avsäger sig sin rasism? Men så är det naturligtvis inte, inte för en sekund. Det är som alltid med högerpartier, populism.

Man vill locka fler väljare, kanske främst då från höger då de som känt sig hemma i socialkonservatismen röstat på ett annat döende parti (KD). Man vill även prata om utbildning, vilket ju är Folkpartiets enda fråga egentligen. Sedan vill man självklart prata kriminalpolitik (läs utvisa människor med utländsk bakgrund som begår brott).

SD försöker tvätta bort rasist stämpeln, men vill ha ett Per Albin Hanssonskt Sverige, som är homogent och utan muslimer. Problemet med deras dröm är att Sverige inte är ett homogent historiskt samhälle! Vi har alltid vart mångreligiöst och mångkulturellt. Från Vikingar till olika grenar inom kristendomen. Från svenska vikingar till finska,norska,danska,baltiska,ryska,tyska och polska invandrare till medeltidens tyskar och så vidare.

Ingen pratar längre om SD politikers utspel efter massakern på Utöya, varför inte det? Den norske högergalningen framhävde SD som det enda ljuset i en mörk svensk politik.

Det är inget man borde ta lätt på. Att rösta på SD är galet, fel och sjukt. Om man har problem med integrationen så är inte lösningen att kasta ut folk. Lösningen är att se alla människor som just det, människor.

 

 

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

30 11 2011
Marie

Så sant som det är sagt!
Hörde en intervju med Jimmy Åkesson på radion häromdagen där man hävdade att man skall kunna dela in oss i tre kategorier av människor; svenskar, assilmilerade svenskar och icke-assimilerade för att ”göra det tydligt att svenskheten är öppen”. Jävla skitsnack är vad det är!

Tyvärr har de nog redan gjort sig en marknad bland de svenska väljarna eftersom våra andra alternativ är en grötig massa i mitten och man behöver lägga sin missnöjesröst på något ställe.

27 01 2012
j

Läste inlägget om Kuba och tyckte det var intelligent, så jag läste vidare, men det här inlägget gör mig förvånad. Jag förstår inte varför så mycket vänster-folk är så ivriga att visa sitt hat för SD… Det verkar vara så viktigt att man verkligne superverkligen ogillar dem. Seriöst:

Inte nationalistiskt? Väldigt tydligt nationalister:

Populism? Att våga vara den som alla hatar för att göra det man tror på, att kallas ”rasist” för att man tar tag i en fråga som ingen tar i med tång, invandringsfrågan, är det populism, njä…

Äldrepolitik, straffpolitik och invandrings politik har varit deras agenda sedan de blev stora.

Dina argument mot SD:s politik:

1. Vi har alltid varit heterogena. Meningsfullt utbyte med andra länder är det ingen som är emot, det har vi sanneligen alltid haft, men det rättfärdigar inte en rutten invandringspolitik. Ungefär som att vi alltid har ätit kött, men det rättfärdigar inte en rutten köttindustri.

2. ”högergalningen framhävde SD som det enda ljuset i en mörk svensk politik. Det är inget man borde ta lätt på. ”Hitler gillade konst, alltså är konst ondska…” Fan det här argumentet suger på riktigt…

3. ”Att rösta på SD är galet, fel och sjukt.” …. varför skriver jag här…?

31 07 2012
construction estimate

Hi,

I’m on your web site , somewhat since I am involved in your subject matter visibly although in addition for the reason that I am in the process of learning English as a next tongue and was suggested throughout my lesson to pay a quick visit forums and blogs to apply writing undivided and ”good” english writing .

I was brought to your page my Rakish, whom I believe has in addition posted a comment here nevertheless I can’t discover where (it does not actually
make a difference nonetheless). He stated to me that you were the
total ”king” on the topic . He was accurate!

Please do not be insulted by this seeing that I genuinely do not
propose to be distasteful in any way in spite of that I differ with your fifth point (3rd section) and in reality,
so far as I work out your copy, you do as well 4 lines below!

I hope you’re not irritated with me as I in fact judge ALL the rest of your wording is amazing! You really are a exceptional writer.

You may possibly have covered this somewhere else nevertheless I’m inquisitive as to in what manner you came to be such
a specialist? I would love to read regarding how an indivitual turns
into a flourishing connoisseur and a successful blogger: what problems did you take part in in the beginning?
In what manner did you resolve them? What was your peak achievement?
What are-you for the most part happy with ?

Thank you for taking the time to write down new quality articles as it is getting increasingly more rare as of late.

Miao.

PS would you mind if I linked to your blogs from my own as we communicate
comparable arguments in diverse languages (mine is in Mandarin).

1 08 2012
Sigge

Hi! I am actually not blogging that much anymoore, i dont have the time (and to be honest im quite tired of the right wing fanatics and their domments/threats).

I would love to have a conversation tho, but i dont write in English?
I am grateful that you took the time to write, but I am in no way a connoisseur or a succesful blogger =)

so that leads me to think that its more of a spam thing 😛

You can link it if you want, as long as its not connected to racism or anything like that!

Let me know if theres anything else =)

/Sergej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: