Valarbetet, de passionerades verklighet

10 09 2010

Jag har ett sjukt hektistkt schema just nu. Jobb, skola och valarbete samtidigt som man försöker klämma in en bit mat och sömn.

Idag stod jag på Möllevångstorget i valstugan. Jag måste erkänna att jag tycker det är roligt, väldigt roligt. Speciellt om man har någon kul person som sitter/står med en. Emma stod för mycket bra sällskap och vi körde stenhårt på könsrollerna idag. Jag tog hand om kvinnorna och hon om männen. Det fungerade väldigt bra, tyvärr kanske?

Efter ett tag kom Miljöpartiet och smällde upp ett tält, till vänster om oss. Mellan broschyr utdelningarna så stod jag och små pratade med en lite äldre man som jobbade för de gröna. Trevlig och sympatisk men framför allt nästan desillusionerad. Han trodde inte riktigt på en Röd-Grön seger i valet. Vi pratade om Sossarnas feghet och deras stadiga vandrande åt höger. Båda tyckte det var en underlig taktik. Om Sossarna skulle hålla sig mer åt vänster och låta Miljöpartiet stå till höger om dom medans vänsterpartiet samlade upp pop-papporna och fjällräven tjejerna till vänster skulle man ha ett mycket stabilare sammarbete.

Det kommer fram så olika och finurliga människor och vill prata politik. En ung kille som undrade  vad skillnaden mellan Marxister och Marxist-Leninister var. Det blev en mycket givande diskussion och De Gröna såg avundsjukt på. Vi delade ut två-tre gånger så mycket material och hade fler och längre pratstunder med folk. Den mycket söta Miljöpartist tjejen försökte hänga med på våran våg och ge folk som fått en broshyr av oss en av deras egna. Till min förvåning (och glädje) så var det många som tackade nej.

Jag och Emma körde lite analys på människor som gick och vilka som skulle ta en broschyr och vem som inte skulle det. Roligt tidsfördriv och man träffade faktiskt rätt oftast.

Politik är väldigt roligt ibland, det är synd att folk bara är engagerade (om ens det iof) under valtider. Val var fjärde år och plötsligt bryr sig politiker om det ena och det andra. Och folk lyssnar och går på det ena och det andra.

Men varför inte engagera sig politiskt, prata politik och arbeta för något du tror är viktigt eller rätt varje dag… Det är tungt ibland, men ofta väldigt givande!

Nu måste jag sova så jag orkar med pass tre av fyra på raken!

Mer Socialism åt folket och mindre fjäsk för överklassen!

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: