Religion och småbarn

15 04 2010

Det är väl inte någon som har missat att det är kris i den katolska kyrkan… Präster har sex med småbarn och för vissa kommer detta som en chock. Men det har ju funnits en nidbild av präster och småbarn väldigt länge, och detta spär bara på de vanföreställningar som finns angående präster och deras sexuella böjelser.

För mig som människa och sexuell varelse så dras min analys åt celibathållet, precis som många ”experter”. Att en man eller kvinna ska leva celibat känns för mig som något onaturligt och att förtryckta behov behöver komma ut kan mycket väl manifesteras i övergreppen på dessa barn. Men jag är ingen psykolog så det är bara min personliga känsla!

Kardinal Bertone, Vatikanens andreman och påven Benedictus högra hand, yttrade under ett besök i Chile i måndags att ”många” psykologer och psykiatriker har visat på samband mellan homosexualitet och pedofili. De uppdagade fallen av pedofili inom katolska kyrkan i land efter land skulle alltså inte ha sin förklaring i celibatet utan i homosexualitet.

Franco Grillini, hederspresident för Italiens största förbund för homosexuella, Arcigay säger:

–  Uttalandet är direkt vanärande. Kyrkan jämställer vad som är ett normalt inslag i en människas karaktär, det har världshälsoorganisationen, WHO, slagit fast sedan länge, med ett mycket allvarligt sexualbrott, säger Grillini till DN och fortsätter:

–  Pedofilbrotten är den största sexskandal som historien har sett. I stället för att försöka komma till rätta med problemet så kastar kyrkan skulden på homosexuella och liknar kritiken mot påven vid antisemitiska förföljelser.

Sedan det kom fram att katolska präster förgrep sig på barn och detta fick genomslag i media så har det i nästan varje land trätt fram folk som säger att även dom blivit utnyttjade… I Sverige har hittils två fall rapporterats.

Det är hemskt, det är sjukt och det gör mig förbannad att man gör sådant med och mot barn. Men det som gör mig mer förbannad är att den katolska kyrkan inte gjort något åt problemen, för detta är som sagt inget nytt!

*Påven skyddade en präst som erkänt att han förgripit sig på småbarn på 80-talet…

*Pedofilskandalen som uppdagades 2002 i Boston är ett annat exempel som riskerade att försätta det amerikanska stiftet i konkurs, då stora skadestånd betalades ut. Den ansvarige kardinalen Bernhard Francis Law som inte ingripit och täckt upp för pedofila präster tvingades avgå. Han fick ett nytt hedersuppdrag 2004 av den förre påven Johannes Paulus II. Kardinal Law är ärkebiskop i en av Roms fyra främsta kyrkor Santa Maria Maggiore. Trots att den normala pensionsåldern för kardinaler är 75 är han kvar på denna hederspost 78 år gammal.

* När Colm O’Gorman var 14 blev han mycket smickrad. En ung präst ville att han skulle följa med honom till hans kyrka för att sätta en ungdomsgrupp på fötter. Under de följande tre åren skulle prästen regelbundet våldta Colm.

För Colm O’Gorman – som för så många irländare av hans generation – var kyrkan livets centrum. Den stod för gemenskap, för klubbar, för allt som var gott i livet.

————

Och så här fortsätter det… vatikanen har länge vetat om detta men valt att tysta ner det istället för att ta hand om problemet.

Jag har ingen egentlig poäng med detta, jag finner det bara föraktligt. Men det betyder inte att katoliker eller ens katolska präster per automatik är några skumma typer, vill man tro på Gud eller ett träd så är det helt okej. Men den organiserade och instutionaliserade religionen fortsätter skrämma mig…

Det påven och Vatikanen gör är att legitimera beteendet och det är sinnesjukt! Räcker det inte med att man är mot abort och fri kärlek? Två killar får inte knulla, men det är helt okej att sätta på en 10 åring? Nej det är dags att pensionera kyrkan…

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: