En flagga, ett fack och en lögn

18 02 2010

En av de mest kända historiska bilderna är bilden på den sovjetiske soldaten som högt uppe på ett tak låter den sovjetiska flaggan vaja på det tyska riksdagshusets topp. Soldaten som finns på bilden (Abdulchakim Ismajlov) gick idag bort, 93 år gammal.

Bilden symboliserar verkligen Sovjets triumf över Nazismens Tyskland och jag tyckte det var passande att ge det lite uppmärksamhet.

*****************

Skanska anlitade en papperslös man från Sydamerika från ett bemanningsföretag. När mannen ville ha sinn rättmätiga lön så hotade bemanningsföretaget att ringa polisen. SAC protesterar och Syndikalisterna visar återigen att dom trots sin storlek är ett fackförbund som inte kommer backa från striden om arbetarnas rättigheter. Läs artikeln här

**************************

I Afrika så svälter det människor. Det är inget nytt och inte heller något som längre chockar ”oss”. Nu ska dock räddningen vara på väg (läs med en nypa ironi)

För pris ske Mammon, för priserna stiger! Det ska bli dyrare med mat och det är räddningen för Afrikans fattiga bönder.

Nu tänker den reserverade och lite kritiska personen kanske, hur ska detta rädda de fattiga? Jo för att kapitalismen shall provide! Genom att priserna stiger så kan de fattiga sälja sina varor dyrare och få mer pengar till att konsumera för!

Samtidigt så fortsätter den nykoloniala uppköpningen av jordbruksland av västs företag som tvingar bort de allra fattigaste. ”Land grabbing” har blivit en sport.

Att priserna stiger är inte lösningen på fattigdom och svält, för att ta del av profiterna så krävs det att man inte står längst ner i näringskedjan. Det som krävs är en omfördelning av rikedomarna. Pengarna strömmar ut från den Afrikanska kontinenten, men priserna för spannmål stiger vilket ska innebära en räddning.

Det hemska är att folk tror att det kan vara en lösning. För om det står i tidningen så är det ju sant?

Jag undrar ofta om de högerorienterade verkligen tror på sig själva? Tror dom att kapitalismen verkligen kommer ge de fattiga en bättre tillvaro? Är dom verkligen så retarderade, så totalt hjärntvättade att dom tror på det? Eller är dom medvetna om att det bara gynnar dom längst upp i toppen, att t.ex spannmåls priserna kommer ge mer effekt för bönderna i EU och USA än vad det någonsin kommer att göra i Afrika?

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

22 02 2010
Hemlig

Jag sitter och väntar på nästa update!

Du borde skriva om din helg, jag vet preciiis vad du gjorde !

😉

23 02 2010
Odström

Haha ”Hemlig” vet att jag inte kommenterar mitt privatliv här!
Men visst var det en bra helg!! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: