Det borgerliga alternativet = Allt är till salu!

13 02 2010

Moderaten Mats Rudin har åkt fast för att ha köpt röster.  Det han har gjort är att betala folk för att gå med i partiet. Min första reaktion borde vara en känsla av upprördhet, eller åtminstone ett grymtande läte av förakt.

Men faktum är att jag inte är det minsta förvånad. Och jag tror inte det är något som är relaterat till bara Moderaterna, utan det sker säkert bland de övriga borgerliga partierna (dvs, S, MP, KD osv…).  För det är väl så i det nya Sverige att kontakter är det som räknas?

Går du till Arbetsförmedlingen så säger dom att det bästa sättet att skaffa sig jobb är att ha kontakter. Jag hörde på skolan för ett tag sedan hur en kille småskröt om sitt nätverkande, han kände den och den personen som var så och så viktig. Skolan var bara för att ha det på papper, jobbet var redan hans.

Samtidigt hör man bittra gråt om att kompetensen ska ge jobb, att kvotering det är minsann hemskt!

Men alla dom som inte har kontakter av samma rang, eller som inte känner rätt folk och slickar rätt person bakom örat… Dom har inte bland maktens korridorer att göra?

Mats Rudin skulle kandidera till Riksdagen och Aftonbladet försöker vinkla det till att vara en förfärlig sak om en fifflare kom in i riksdagen! Men är det inte vad som krävs för att bli politiker? Du börjar på botten i en kommun, går vidare och bygger på ditt CV genom att pussa rätt tant på kinden och böja dig frammåt för den rätta gubben för att ta dig vidare innan du slutligen hamnat i en ond cirkel av politik, där allt består av tjänster och kontakter och folkets vilja eller folkets väl, det är bara politiska ord man använder för att få fortsätta leva i den där bubblan….

Mats Rudin må vara en fifflare och Moderat, men han är knappast den enda. Det påminner lite om det hyllade Rom och deras republik och senat. Där gjorde man samma sak, man köpte rösterna för bröd. Modellen för vårt samhälle borde väl isåfall ge en liknande effekt? Men nu har bröd ersatts med medlems avgifter?

Men borgarna känner säkert att eftersom dom har mer pengar och mer makt, så borde dom ju kunna utnyttja detta ”även” inom politiken?

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: