Smått om Socialdemokraternas partikongress

29 10 2009

Så har Sveriges största parti haft kongress igen.

Mona Sahlin blev omvald, vilket knappast var oväntat. Att byta ledare inför valupptakten skulle vara näst intill politiskt självmord.

För dom som hoppades att Socialdemokratiska arbetarpartiet skulle visa att färgen inte bara är där för syns skull lär gå hem besvikna. Men jag ställer mig frågan; Hur många är besvikna över att sossarna fortsätter vandra åt höger? För att dom gör det finns det väl ingen som kan förneka.

Ulf Adelsohn, föredetta moderatledare, var på sossarnas kongress (!) han kommenterade Hans Tilly (byggnads ordförande) som sa:

”Jag tycker att Socialdemokraterna ska vara ett vänsterparti. I dag har vi blivit ett mittenparti där alla ska trängas i mitten. Det är en förflyttning i fel riktning”

Adelsohn tyckte självklart inte så och säger : ”Vill man bli populär och få många röster – ja då är det mitten som gäller i Sverige.
– Det här är ett land med konsensus och små motsättningar, internationellt sätt.”

Att man trängs med moderaterna i höger/mitten fåran i svensk politik förklaras väl av Sven-Erik Österberg från sossarnas partistyrelse ” Vi är både löntagarnas och företagarnas parti”

Samtidigt säger partistyrelsen : ”Vi står på löntagarnas sida. Därför har vi Socialdemokrater alltid varit Sveriges arbetareparti.”

Jag tror Sossarna har glömt sin Marx totalt. Den inneboende motsättningen mellan arbetarna och kapitalet hördes det inget om?

Detta blir än tydligare när det gäller den borgerliga oheliga Alliansen och deras påbörjade nedmontering av den offentliga verksamheten och skyddsnäten som existerar som t.ex just A-kassan.

Medans några på kongressen ville ha 90% ersättning så säger partistyrelsen 80%. Nu undrar man kanske vad kan 10% spela för roll? Faktum är att det spelar en fantastiskt stor roll! När Moderaterna har sänkt A-kassan och höjt avgifterna så kan Sossarna höja lite här och sänka lite där och framstå som en positiv kraft, men kommer vi att nå upp till tidigare nivåer? Förmodligen aldrig!

Och de få stackare som försökte driva arbetstidsförkortning möttes av en betongvägg. Här ska inte förkortas!

Det som händer är tragik på bästa Shakespeare manér. Har ni sett sossarna på deras första maj tåg? Det är tur att dom har så mycket pengar i kassan att dom kan hyra in en musik bataljon för att dom ska höras.

Socialdemokraternas intresse är inte arbetarklassen, utan medelklassen. Så mitt förslag till Sossarna byt namn till Socialdemokratiska lätt&lagom parti.

Rant over!

 

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: