Göran Hägglund – Sveriges Sarah Palin?

13 10 2009
Konservatismen borde göra som Pinochet... Dö...

Konservatismens ansikte, Pinochet

Jag tänkte inleda med ; det är väl få som har missat att Göran Hägglund för ett krig mot det han kallar ”eliten”, men jag kom snabbt på att det faktist inte är så många som läser sig igenom hela kulturdelen i tidningen.

Varför Hägglund redan nu går på offensiven kan egentligen bara han svara på, men det går ju att spekulera. KD fick i valet 2006 6,59% av rösterna och det innebar att man backade 2.56% från föregående val.  Sverige Demokraterna fick 2,93% av rösterna och ökade med1,49%.

Varför väljer jag då att jämföra KD och SD (Igen) ? Jo för att även om Folkpartiet även dom minskade i valet ( minskade med 5,85% till 7,54% ) så är liberalerna och de konservativa inte så nära varandra politiskt som den borgerliga Alliansen ger sken av. Sverige demokraterna för en politik med kraftiga konservativa inslag blandat med en skvätt socialdemokrati och liberalism.

Konservatismen har länge vart Kristdemokraternas egna lilla plattform, men nu utmanas man av ett parti som inte bara växer, utan som har en nästan konstant medienärvaro.

Jag tror inte det finns plats för både KD och SD i riksdagen då man ofta (inte alltid) kämpar om samma ideologiska ståndpunkt. Sedan så tar SD röster från missnöjda arbetare medans KD värvar röster från nyfrälsta och föräldrar som hamnat i den där bubblan bara dom kan hamna i.

Sedan tycker jag väl inte att något av de reaktionära partierna har något i riksdagen att göra, men det är väl en annan sak.

Nåväl, Göran Hägglund då.

Han drar på för allt vad han är värd och attackerar ”shoppingkulturen” och det materialistiska tänkandet, vänsterfeminister som bänder upp en allt vidare spricka mellan man och kvinna t.ex.

Det Göran råkar glömma bort är att han själv suttit i en regering som drivit en liberal politik, som fört samhället mot höger och ett materialistisk tänk ( Även om jag inte tänker skylla människors shoppande på regeringen ).

Och varför ger man sig på vänsterfeminister just nu? Anna Anka! När det kom siffror på att människor faktiskt tyckte som henne så såg man en chans att försöka ta sig tillbaka till stenåldern.

I Almedalstalet säger han :

”Från vänstern hörs inte mycket annat än svårartade performance-vrål och kultursidornas idisslande av dekonstruktionen av könet, och annat hyllande av sådant som i deras avskydda USA allmänt brukar gå under benämningen bullshit.”

Anledningen till att han gör så är att han behöver en fiende, han behöver någon som ger honom uppmärksamhet. I den borgerliga median så är det Moderaterna som får mest utrymme tillsammans med liberalerna. Sedan äger Centern lite tidningar medans KD figurerar i Livets Ord och deras semi-läskunniga kretsar.

Att Göran Hägglund inte klarar av att genomföra dekonstrueringen av könet får väl stå för honom och att han inte gillar performance art är helt okej för oss, men tydligen inte för honom. Sedan kommer det klassiska högerknepet, USA.

Det är sant att de flesta människor vänster om Nazismen tycker USA har fantastiskt många fel. Men det Göran Hägglund och Sverige demokraterna inte förstår är att man behöver inte vara marxist eller kommunist för att tycka det är något galet på andra sidan Atlanten. Tvärt om så finns det massvis med inspiration att hämta från USA. De svartas kamp för sina rättigheter, kvinnornas kamp för sina rättigheter, Vietnam protesterna och så fortsätter det.

Nej Göran Hägglund får nog svårt att använda sig av amerikansk ”Power politics” i Sverige.

Jag hoppas att Sverige lyckas hålla KD och SD utanför politiken nästa år, för konservatismen är kuslig oavsett om det tar religiös eller rasistisk form.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: