En liten notis om religion…

8 10 2009

O.o

Något som stör mig är islamofobin och hur vi kopplar samman ordet fundamentalist med islam.

I USA så har man dödsstraff och den kristna högern har inte några planer på att ta bort straffet. Samtidigt har man mage att kritisera aborter och säger sig vara ”pro-life”. Jag hörde argumentet att man nu mera har toppmoderna humana metoder för att ta livet av dödsdömda fångar. Är det bara jag som har svårt att se det humana i att mörda en människa? Att ett barn skulle vara oskyldigt och en mördare inte är det är ju en intressant syn från människor som påstår sig tillhöra en religion av fred och kärlek…

Det är inte bara muslimer som är fundamentalister, det gäller kristna och judar lika mycket som man kan vara kommunistisk eller konservativ fundamentalist.

Jag har inget emot att man är religiös, man kan till och med få tillhöra sekter som Livets Ord eller Wahabi-ismen. Men vad händer när staten inte är sekulär, eller när dess ledning är fanatiskt religiösa?

George Bush menade att Gud uppmanade honom till att invadera Irak och Al-Quaida medlemmar dör och dödar i Guds namn och så fortsätter det. Men att ultra högern i väst eller de radikala islamisitiska grupperingarna ska hålla sina åsikter för sig själva är en utopi, för religionerna är missionerande.

Gud, Jahve eller Allah, vad skulle hända om vi tog bort religionen ur ekvationen? En omöjlighet naturligtvis, men potentialen till världsfred skulle enligt mig öka monumentalt…

… dags för föreläsning…

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: